Jak si upravit silněji zahuštěné rajče

Rajče je svým způsobem méně přirozenou potravinou. V podobě, v níž ho dnes známe, nebylo v dřívějších dobách tak často používáno. Jednalo se o planou rostlinu, která měla spíše „technické“ využití – například při ošetřování vnějších poranění. Pro takové účely se sbírala ještě zelená. Dnešní rajče je tedy výsledkem šlechtění a řadíme ho k více zahuštěné rostlinné stravě. Proto je nezbytné jeho konzumaci přizpůsobovat dispozičním a aktuálním možnostem našich těl. Ne každý a kdykoliv ho může bez problémů sníst – zejména větší množství syrových rajčat. Vyšší zahuštění rajčete se dá úspěšně ovlivnit vařením, dušením, lehounkým restováním nebo rozpečením v troubě. Stejné účinky má také napařování. Rajče se dobře doplňuje s jinou zeleninou, třeba s hlávkovým salátem, ředkvičkou, okurkou, chřestem, artyčokem. Tělo ho pak lépe, s nižší zátěží – s větší láskou, vstřebá a stráví…

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *