Přirozeným zdrojem vitamínů je rostlinná hmota; tělo je dovede mnohonásobně recyklovat a mají delší „životnost“

Přirozeným zdrojem vitamínů v lidském těle je přirozená rostlinná hmota. Část vitamínů si přitom organizmus vyrábí sám podle svých potřeb a ze „surovin“, které má aktuálně k dispozici. V obou případech dokáže takto získané vitamíny rovněž recyklovat (vícenásobně použít). Odvozovat z obsahu vitamínů v lidském těle jejich denní dávku je proto stejně zavádějící jako usuzovat, že strava (včetně nápojů) představuje jediný zdroj „hotových“ vitamínů pro tělo. Tolik popularizované uměle vyráběné vitamíny sice mohou do určité míry a po určitou dobu nahradit ty přirozené, ale organizmus je neumí systémově zpracovat: nedokáže je správně integrovat do svých hmotných struktur, plýtvá energií i hmotou při jejich použití a nedovede je recyklovat. Představují tak nadměrnou zátěž a zdroj nepřirozených odpadů, které ho ohrožují. Společnost, která sama sebe zahnala do těchto řešení, která je ve své většině tvrdohlavě a zaslepeně podporuje a dokonce rozvíjí, se nemůže označovat jako vyspělá. Kdykoliv se k podobnému tématu vracíme, připomene se nám název filmu „Bohové musí být šílení“. Tak totiž Křováci reagovali na setkání s „moderní“ civilizací…

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *